Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
First Minute
Okružná plavba Nórske Fjordy

Netradičná dovolenková alternatíva konečne dostupná

Okružná plavba Nórske Fjordy

Okružná plavba Nórske Fjordy

Za oknami kopec snehu a Vy už zasa musíte odhŕňať. Chytíte lopatu a popri tom, ako Vám odmŕza nos a bolí Vás pravá ruka z tohto nechceného fitnes tréningu, začnú sa Vám v hlave vynárať túžobné myšlienky na dovolenku. Tak kam sa vybrať tento rok? Možno ste už boli priveľa krát na zájazde pri mori a chcelo by to zmenu. Možno túžite po aktívnom oddychu s poznávaním a dlhé presuny autobusom Vás už unavujú. Vďaka luxusným plavbám loďami od Costa so slovenským sprievodcom, spoznáte nové miesta z iného uhla pohľadu a na tento zážitok už len tak ľahko nezabudnete.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy, Greinranger.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske Fjordy, Greinranger.

Veľkou výhodou našich plavieb je fakt, že Vás počas celej Vašej cesty bude sprevádzať profesionálny a slovensky hovoriaci sprievodca. Na plavbách je úžasné práve to, že si v každom prístave môžete vybrať, či máte chuť na slobodné prebádanie miest na vlastnú päsť, alebo sa zúčastníte prehliadky so sprievodcom.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy, Costa Flavosa

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske Fjordy, Costa Flavosa.

Okružná plavba za nórskymi fjordami

Aby Vám to odhŕňanie snehu a čakanie na dovolenku rýchlejšie prešlo, predstavíme Vám tu a teraz plavbu, ktorá stelesňuje dokonalú kombináciu pohody, oddychu a zábavy, akú by ste zažili napríklad na dovolenke pri mori v Turecku, no zároveň Vám v jednom balíku naservírujeme aj poriadnu dávku poznávania a objavovania nových miest. A to všetko bez toho, aby ste sa museli baliť a vybaľovať každý druhý deň.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy, Costa Flavosa, reštaurácia

Samotný pobyt na lodi Costa Flavosa je nezabudnuteľný zážitok.

Plávajúci 5-hviezdičový hotel

Výletná loď Costa Favolosa sa hravo stane Vašim novým domovom, z ktorého nebudete chcieť nikdy odísť. Dych vyráža predovšetkým spoločenská miestnosť zdobená mramorom, alabastrom a kameňmi Swarowski. O zábavu tu majú postarané skutočne všetky vekové kategórie, keďže okrem skvelého wellness, bazénov, masáží a športového centra tu nájdete napríklad aj divadelnú sálu, 4D kino, simulátor Grand Prix, či vodný park a celodenné animácie. Musíte uznať, že príjemnejšia forma cestovania snáď ani neexistuje!

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy, Costa Flavosa, Atrium Dei Diamanti

Spomínaný spoločenský priestor, átrium Dei Diamanti vykladaný mramorom, alabastrom a kameňmi Swarowski.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy, Costa Flavosa, vonkajší bazén

Na palube nájdete 5 víriviek a 4 bazény, z toho dva kryté. Bohaté wellness, nákupná galéria, knihovňa a detské herne sú samozrejmosťou.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy, Costa Flavosa, Pirátska loď

Deti sa môžu zabaviť toboganmi vo vodnom svete, alebo na takejto pirátskej lodi. Pre dospelých sú tu zase kabaretné show.

Poznávanie Škandinávie loďou

Aby sme prešli k samotnému programu, plavba trvá 8 dní, počas ktorých navštívite nádherné miesta v oblasti Škandinávie.

1. deň

Plavba sa zaháji v prístave na severe Nemecka, v meste Warnemünde, kde po nalodení je dosť času užiť si atrakcie lode a pripraviť sa tak na návštevu Kodane hneď na druhý deň ráno.

Nihavn mólo s typickými farebnými budovami v starej časti mesta Kodaň

Nihavn mólo s typickými farebnými budovami v starej časti mesta Kodaň.

2. deň

Kodaň je možné vychutnať si dvomi spôsobmi. Môžete sa vybrať na náš odporúčaný fakultatívny zájazd za najväčšími symbolmi mesta, ktorými sú  Malá morská víla, kráľovský palác Amalienborg či Mramorový kostol. Druhá alternatíva je, že sa vyberiete po stopách domácich, ako inak, než na bicykli. O Kodani je známe, že bicykel je najbežnejším dopravným prostriedkom v akomkoľvek počasí a skutočne je celé mesto tomu aj prispôsobené. Zároveň si tak budete môcť zariadiť program podľa seba, napríklad návštevou presláveného zábavného parku Tivoli, ktorý funguje už od roku 1843.

Kodaň patrí medzi najpriateľskejšie mestá pre cyklistov - Bicykel je hlavný dopravný prostriedok

Kodaň patrí medzi najpriateľskejšie mestá pre cyklistov. Bicykel má v dopravnej premávke prednosť pred autom.

3. deň

Tretí deň bude opäť zameraný na relax. Budete mať možnosť vyskúšať si atrakcie na lodi, alebo si dať celotelovú masáž počas ktorej môžete cez okno sledovať horizont a vychutnávať si tak krásy Severného mora.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy

Panoramatická plavba nórskymi fjordami, poznácaví zájazd CK Turancar.

4. deň

Štvrtý deň Vaša loď pripláva k jednému z najkrajších miest Nórska, k fjordu Geiranger, ktorý je zapísaný aj na zozname UNESCO. Jeho prezývka je Drahokam koruny  nórskych fjordov a zaručene Vám svojou nádherou vyrazí dych. Zážitok môžete ešte viac posilniť, ak sa vyberiete na celodennú panoramatickú jazdu z Hellesyltu, na ktorej uvidíte Hellesyltský vodopád, rieky Stryn a Hjelle a krásne dedinky zasadené do dokonalej nedotknutej prírody.

Plavba fjordom Geiranger, vodopád  Sedem sestier. CK Turancar

Plavba fjordom Geiranger, kde romantické vodopády dostali rovnomenné názvy: Nevestin závoj, Nápadník. Na obrázku je vodopád  Sedem sestier.

5. deň

Piaty deň Vám obzory rozšíri jedno z najkrajších miest Nórska Alesund, ktoré bolo zničené požiarom v roku 1904 a zároveň nanovo vybudované. Zásluhou vtedajších domácich architektov má mesto charakteristické črty - rozprávkové budovy postavené vo veľmi jedinečnom secesnom štýle. Vďaka prehliadke so sprievodcom budete mať možnosť dozvedieť sa viac o histórií tohto mesta a vystúpite na známu vyhliadku v parku Aksla, odkiaľ uvidíte celé mesto ako na dlani.

Prístav mestečka Alesund na vstupe k fjordu Geiranger, CK Turancar

Prístav mestečka Alesund na vstupe k fjordu Geiranger.

Panoramatický pohľad z lode na mestečko Alesund.

Panoramatický pohľad z lode na mestečko Alesund.

6. deň

V tomto dni Vás čaká návšteva historického mesta Stavanger obklopeného fjordami na západnom pobreží Nórska. Zaujmú Vás tu biele rybárske drevené domy, ktoré boli v 18. storočí domovmi pracovníkov, vykonávajúcich hlavnú hospodársku činnosť tohto mesta – konzervovanie sardiniek. Keďže je toto mesto zasadené do krásnej prírody, nebudete vedieť na ktorý výlet ísť skôr. Na výber je tu plavba loďou k preslávenej Kazateľnici – Preikestolen, alebo adrenalínovejšia plavba člnom až k hore Kjerag, kde si môžete spraviť obľúbenú a nebezpečne vyzerajúcu fotku na balvane zakliesnenom medzi dvoma masívnymi skalami.

Poznávací zájazd CK Turancar, Plavba - Nórske fjordy, Preikestolen, Kazateľnica

Známa kazateľnica Preikestolen, týčiaca sa 604 metrov nad Lysefjordom.

7. deň

Posledný deň poznávania je zakončený v meste Göteborg na západnom pobreží Švédska. Ide o najväčšie univerzitné mesto a druhé najväčšie švédske mesto po Štokholme. Zaujímavosťou je napríklad 7-poschodové vedecké centrum Universeum plné interaktívnych zážitkov so zónou dažďového lesa.

Mestská radnica a Nemecký kostol v druhom najväčšom meste Švédska, Göteborgu.

Mestská radnica a Nemecký kostol v druhom najväčšom meste Švédska, Göteborgu.

Dúfame, že teraz Vám už neželaný sneh na chodníkoch bude pripomínať zasnežené vrcholky fjordu Geiranger  a o pár mesiacov budete mať už jednu takúto vlastnú fotku zavesenú na stene:

Radostný skok na zakliesnenom balvane na hore Kjerag, Plavby so sprievodcom, CK Turancar

Radostný skok na zakliesnenom balvane na hore Kjerag, ktorý je bezpečnejší, než vyzerá.

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Ligúria letecky
Letecky 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Rím - metropola Talianska
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Paríž - perla na Seine
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Amsterdam letecky
Letecky 4-DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Čarovné Alsasko
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri