Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
Last Minute
Ako vyberať najlepšie last minute dovolenky?

Last Minute

Ako vyberať najlepšie last minute dovolenky?

Ako vyberať najlepšie last minute dovolenky?

Povedzme si úprimne, cestovať za oddychom na poslednú chvíľu veru nie je pre každého. Väčšina z vás má konkrétne sny, ciele a vysnívané destinácie a pri kúpe dovolenky má o nich naštudované takmer všetko. Last minute dovolenka je ale celkom iná šálka kávy! Ak si chcete vybrať dobre, musíte si uvedomiť, čo od dovolenky očakávate, aký typ cestovateľa ste a čo všetko ste ochotní tolerovať. Potom vás už nič neprekvapí!

Last Minute dovolenka s CK Turancar

Očakávania a realita

Je jasné, že ak milujete more, slnko a tropickejšiu klímu, nebude vo vašom hľadáčiku dovolenka v severských krajinách. Zadefinovať si, čo presne hľadáte a ktoré destinácie prichádzajú do úvahy, vám pri výbere dovolenky na poslednú chvíľu môže veľmi pomôcť. Treba však počítať aj s možnosťou, že hoci budete mať šťastie na konkrétnu krajinu, nemusí byť v ponuke práve tá časť, v ktorú ste dúfali. Pripravení treba byť aj na možnosť, že sa do last minute ponuky dostane zájazd s dopravou, ktorá nie je vášmu srdcu blízka. Je toho dosť, čo treba zvažovať, keďže čas hrá proti vám.

Letecka dovolenka

Ste dobrodruh alebo máte radšej dôkladné plánovanie?

Ak je vám bližšia práve druhá časť otázky, last minute dovolenka možno nie je práve pre vás. Táto voľba je skôr pre tých, ktorí nemajú problém vybaviť si podstatné záležitosti v práci či v rodine a zbaliť sa za pomerne krátky čas. Treba si uvedomiť, že výhodou last minute dovoleniek je práve rýchlosť konania, či už z vašej strany, alebo zo strany cestovky. Takže čas je v tomto prípade to jediné, čo nemáte. V takom prípade by bolo vhodnejšie siahnuť na opačné spektrum ponuky a vyberať z first minute dovoleniek. Tu je priestor na detailnejší výber destinácie, termínov aj konkrétnych lokalít.

Ak ste štvor- a viacčlenná rodina a chcete mať jednu izbu, alebo rodinnú izbu s oddelenou spálňou, rozhodne by ste nemali čakať na LAST MINUTE. Takýchto izieb je v hoteloch vždy menej a vypredávajú sa medzi prvými. Rovnako tak ak ste skupina, ktorá bude chcieť bývať v jedno termíne v tom istom hoteli a budete potrebovať 3 a viac izieb – neodporúčame Vám čakať na LAST MINUTE. Rozhodne uprednostnite nákup dovolenky vo období FIRST MINUTE.

Cestovanie s rodinou na dovolenku

Ak ste však dobrodružná povaha, je tento typ zájazdu stvorený pre vás. A čím skorší odchod, tým výhodnejšia cena! Ak sme už pri výhodách last minute dovoleniek, treba im priznať fakt, že aj pre skúseného cestovateľa stále zostávajú veľkou neznámou. Ten moment prekvapenia, ktorý vás čaká priamo na mieste, bude pre vás oveľa hlbším zážitkom, ako keby ste prišli na miesto, ktoré máte do detailov naštudované z bedekrov či online.

Bez kompromisov to jednoducho nejde!

Ak ste si už našli tú správnu destináciu, vyhovuje vám aj termín, dokonca nemáte problém ani s dopravou, vždy sa nájde niečo, čo musíte prehltnúť. Pri last minute zájazdoch to jednoducho málokedy funguje podľa zidealizovaných predstáv. A tak treba byť pripravení na kompromisy, veľa kompromisov! Inak sa môže stať, že namiesto dovolenky, ktorá má možno pár chybičiek, zostanete doma, pretože vaše sny sa nezhodovali ani s jednou ponukou. Majte preto myseľ otvorenú a občas prižmúrte jedno-dve očká a zvažujte možnosti rýchlo. Pretože čaro last minute dovoleniek spočíva v rýchlosti, s akou ste schopní na príležitosť reagovať. Veď predsa ani cestovná kancelária vám nedá cenovo zvýhodnenú ponuku, ak by nehral čas v jej neprospech.

Lacna dovolenka

Last minute dovolenky nie sú len voľbou tých, ktorí chcú ušetriť nejaké to euro. Sú ideálne,  ak ste spontánni, ak sa dokážete rýchlo rozhodovať a dobrodružstvo je niečo, čo je vám blízke. Weby cestovných kancelárií ponúkajú vďaka filtrom dokonalý prehľad všetkých last minute pobytov. Časy, keď bolo treba kvôli výhodnej dovolenke obehať celé mesto, sú už nenávratne preč. Okrem ponúk na stránkach cestovných kancelárií máte možnosť hľadať ponuky aj cez špecializované portály, ktoré združujú ponuky viacerých cestoviek na jednom mieste.

Ponuka Last Minute

Je veľa možností, ako si užiť dobrú a cenovo dostupnú dovolenku. Jediné, čo treba pre to urobiť, je byť otvorení novým možnostiam.

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Paríž - perla na Seine
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Čarovné Alsasko
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Morava
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Maďarsko - krajina kúpeľov a vína
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Istanbul letecky
Letecky 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri