Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
Last Minute
Albánske more a pláže - ideálna dovolenka

Prečo sa vám dovolenka v Albánsku bude páčiť

Albánske more a pláže - ideálna dovolenka

Albánske more a pláže - ideálna dovolenka

V prvom rade by sme chceli povedať, že v tomto blogu nebudeme hovoriť o bezpečnosti v Albánsku, pretože už niekoľko rokov ponúkame dovolenky do tejto nádhernej slnečnej krajiny a mnohí z vás sa už presvedčili, že ich čakajú len príjemné zážitky, milí ľudia, krásne pláže a výborné služby. Navyše svojich priateľov a rodinu dnes už ťažko ohúrite, ak si za cieľ dovolenky zvolíte jednu z typických európskych letných destinácií. Verte však tomu, že tajomné, neznáme a preto tak trochu exotické Albánsko vzbudí pozornosť každého.

Albánske more a pláže

Aby sme vás o kvalite albánskych hotelov presvedčili, jednoducho vám zaviažeme oči a privedieme vás do hotela Fafa Grand Blue. Veríme tomu, že by ste ihneď nadobudli pocit, že ste sa práve ubytovali v Turecku. Elegantne zariadené izby, celkový chod hotela a skvelé jedlo vás presvedčia o kvalite. Navyše tu pojem „priamo na pláži“ plní svoj skutočný význam, pretože do mora doskočíte takmer z balkóna :) . Na skok od hotela Fafa sa na rovnakej pláži nachádza aj náš druhý hotel, Diamma Resort, ktorý poteší tých hostí, ktorí sa radi ukryjú pred páľavou slnka počas obeda do tône stromov. Rovnako poteší tých, ktorým sú cudzie veľké komplexy a preferujú hotely s ubytovaním v menších vilkách.

Albánsko Fafa Grand Blue

Našimi stálicami v ponuke sú teda hotely Fafa Grand Blue a Diamma Resort, ktoré nájdete na nádhernej piesočnatej pláži pri najväčšom dovolenkovom letovisku Durres. Práve albánske pláže sú jedným z hlavných dôvodov na návštevu tejto krajiny. Jemný piesok a pozvoľný vstup do mora milujú rodiny s deťmi, priaznivci romantických prechádzok zase pobrežnú promenádu a 25 km dlhé pobrežie v okolí letoviska postačí každému nadšencovi ranného behu. Nechýbajú vodné športy, ležadlá, slnečníky, plážové bary, jednoducho všetko to, čo dotvára každý správny dovolenkový raj.

Albánsko Hotel

Albánci boli v oblasti hotelierstva a cestovného ruchu dobrými žiakmi. Učili sa od skúsenejších a začali budovať svoje hotely podľa vzoru Turecka, Grécka či Talianska. Začiatky boli ťažké, no dokázali pochopiť, že konkurencia je v tejto oblasti veľká a dnes sa snažia svojim klientom ponúknuť čo najkomfortnejšie služby a tie neustále zlepšovať. Preto dnes veľkú časť klientely tohto neveľkého štátu tvoria práve Gréci, Taliani, ale aj Briti, obyvatelia susedného Poľska a obľúbili si ju aj Švédi. Ak sa na výber dovolenky pozrieme aj z finančného hľadiska, patrí Albánsko k lacnejšej alternatíve práve spomenutých letných destinácií. Dostupnejšie sú nielen ceny hotelov vyššej kvality, ale aj dovolenkové nákupy, zmrzlina, či kapučíno v centre mesta.

Albánsko ideálna dovolenka

Ďalším z dôvodov prečo by ste mali toto leto odletieť z Bratislavy práve do Albánska je to, že krajina ponúka aj množstvo historických a prírodných krás. Jazerá, hory, pevnosti a mestá s bohatou históriou sľubujú kvalitnú dovolenku nasýtenú zážitkami pre tých, čo vydržia na plážovom ležadle len po prvý západ slnka a hneď na druhý deň pokukujú po výletoch.  Požičajte si auto, alebo sa zapíšte na niektorý z fakultatívnych výletov a objavte mesto tisícich okien Berat, uličky mestečka Kruje, archeologický park v Apollonii alebo Skadarské jazero s pevnosťou Rozafa.

Albánsko výlety - Skadarské jazero

Náš tip na záver je určený skalným fanúšikom poznávacích zájazdov, pretože v našej ponuke nájdete aj poznávací zájazd s kombinovanou dopravou – autobusom a letecky. Albánske naj sme spojili s krásami susednej Čiernej Hory a tak počas šiestich dní uvidíte dve krásne, balkánskym rytmom pulzujúce krajiny.

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Paríž - perla na Seine
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Čarovné Alsasko
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Morava
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Maďarsko - krajina kúpeľov a vína
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Istanbul letecky
Letecky 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri