Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
Last Minute
Korfu – keď vám superlatívy nebudú stačiť

Najzelenší a najpestrejší klenot Grécka

Korfu – keď vám superlatívy nebudú stačiť

Korfu – keď vám superlatívy nebudú stačiť

Grécko – krajina mnohých ostrovov, príjemnej klímy, skvelej gastronómie a čistého mora. Turistami milovaná dovolenková destinácia, ktorá má vždy čo ponúknuť. Vybrať si z množstva ostrovov je veru tvrdý oriešok, a preto vám dnes predstavíme ostrov Korfu – ten najzelenší a najpestrejší klenot gréckych ostrovov.

Korfu - klenot Grécka

Krajina hýriaca farbami

Korfu je najsevernejším z Iónskych ostrovov, a práve tento fakt má na svedomí jeho bujnú vegetáciu, ktorá nie je spaľovaná neúprosnými lúčmi slnka ako zvyšok gréckych ostrovov. Korfu obmývajú hneď dve moria: Jadranské a Iónske more. Obidve príjemne teplé, pokojné a pri pobreží plytké, len veľmi pozvoľna prechádzajúce do väčších hĺbok. Bohatý podmorský život, zeleňou obrastené kopce, olivovníkové plantáže, neuveriteľné morské jaskyne a členité piesočnato-štrkové pláže (mnoho z nich je ocenených modrou vlajkou) s očarujúcimi zákutiami sú len kvapkou z toho, čo tamojšia príroda vďaka optimálnej klíme dokázala na tomto kúsku zeme vytvoriť. Pre turistu je balzamom na dušu už len pohľad na túto farbami hýriacu krajinu. A to nie je zďaleka všetko!

Korfu - krajina farieb

Ostrov s bohatou históriou a množstvom architektonických skvostov

Korfu je ostrov s bohatou históriou a domáci sú na to právom hrdí. Len hlavné mesto ostrova Korfu (alebo Kerkyre) sa môže pochváliť dvomi protitureckými pevnosťami, stredovekým historickým jadrom s budovou parlamentu, radnicou či benátskym námestím a až 37 kostolmi. Aj vďaka takýmto unikátom je historické centrum Kerkyra zaradené do svetového zoznamu UNECSO. Medzi TOP národné pamiatky patrí tiež palác cisárovnej Sissi Achilleón či palác Mon Repos. Mimochodom, práve v paláci Mon Repos sa narodil aj princ Filip, zosnulý manžel britskej kráľovnej Alžbety. Achilleón patrí v súčasnosti k najväčším atrakciám ostrova a obdiv si zaslúži jeho bohato zdobený interiér aj prekrásna zámocká záhrada s množstvom paliem, sôch a bohatou kvetinovou výsadbou.

Korfu hlavné mesto Kerkyre

Čo sa ešte oplatí vidieť na Korfu?

Klasická dovolenka je príliš krátka na to, aby ste počas jej trvania spoznali to naj tejto ostrovnej krajiny. Je tu však pár miest, ktoré určite stoja za to, aby ste si ich pridali na svoj zoznam a navštívili ich.

Paleokatritsa – jedna z najkrajších častí ostrova Korfu ležiaca na jeho západnom pobreží. Toto turistické stredisko však nie je len o dokonalých plážach a širokej ponuke vodných športov. Z prístavu je možné výletnými loďami oboplávať a spoznať západné pobrežie Korfu tak, ako ho nikdy neuvidíte z pevniny. Pred očami sa tu otvárajú nádherné morské lagúny, tzv. morské oko, pohľad naň vám vezme dych.

Korfu časť Paleokatritsa

Najlepší výhľad na Korfu sa ponúka v malej horskej dedinke Lakones, z miesta nazývaného Bella Vista. Ak viditeľnosť praje, budete mať celý ostrov ako na dlani.

Byť na Korfu a nenavštíviť pevnosť Angelokastro a mužský kláštor Panny Márie by vás určite ochudobnilo o množstvo vizuálnych, ale tiež  hlboko emocionálnych dojmov.

Korfu je ostrov plný života, a to nie len čo sa prírody týka. S množstvom hotelov, reštaurácií, barov, obchodov a skvelých služieb ulahodí aj tomu najnáročnejšiemu návštevníkovi.

Korfu - ostrov plný života

Vychutnať si domáce delikatesy v príjemnej ostrovnej atmosfére, spoznať mentalitu a zvyky domácich a nechať sa rozmaznávať službami vyhľadávaných hotelov, akým je napríklad aj Hotel Sunshine Club, to je zážitok, ktorý sa skutočne oplatí zažiť. Mimochodom, jedinečnosť hotela Sunshine Club je práve v tom, že každá jeho izba ponúka nádherný výhľad na more a priľahlú pláž.

Hotel Sunshine Club

Pýtate sa, prečo sme zo všetkých ostrovov Grécka vybrali práve ostrov Korfu? Odpoveď je jednoduchá. Korfu je jedným z najkrajších ostrovov Grécka, má skvelú klímu, je bohato navštevovaný, a napriek tomu tu život plynie tak pokojne, dovolenkovo. Či už ste rodina s deťmi, starší pár, alebo skupina mladých, pre všetkých má pripravenú bohatú nádielku špičkových služieb a prenádhernej okolitej prírody. Preto Korfu!

Korfu dovolenka pre mladých aj rodiny

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Paríž - perla na Seine
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Čarovné Alsasko
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Morava
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Maďarsko - krajina kúpeľov a vína
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Istanbul letecky
Letecky 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri