Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
Last Minute
Prijmite naše pozvanie na veľkolepý benátsky karneval
Prijmite naše pozvanie na veľkolepý benátsky karneval

Prijmite naše pozvanie na veľkolepý benátsky karneval

Byť v Taliansku a nepozrieť si Benátky by bolo takmer neodpustiteľné. Avšak ak máte možnosť navštíviť toto starobylé mesto gondol práve v čase karnevalu, môžete sa s hrdosťou zaradiť medzi tých šťastlivcov, ktorí mali tú jedinečnú možnosť vidieť a nasať atmosféru skutočného karnevalu. Toho benátskeho!

Benátsky karneval

Nechať sa zatiahnuť do sveta fantázie je také jednoduché...

Benátsky karneval je jednou z tých spoločenských udalostí, ktorá dokáže prilákať davy ľudí z takmer celého sveta. Možno je to samotnými Benátkami a možno atmosférou tohto jedinečného kultúrneho a spoločenského podujatia, aj vás to rýchlo strhne. Zrazu zistíte, že ste sa stali súčasťou davu zabávajúceho sa vo víre hudby, tanca a nikde nekončiacej fantázie karnevalových masiek. Kým v posledných dvoch rokoch bolo možné sledovať tradičný sprievod len z brehov a mostov lemujúcich Canal Grande či dokonca vo virtuálnej realite, ten budúci ročník by sa mal konať vo februári zase v plnej paráde a za sprievodu súkromných lodí a množstva gondol. Záplava úchvatných karnevalových masiek, ohňostroje, veľkolepé bály, očarujúce kostýmy a neopakovateľná atmosféra, ktorá vás pohltí hneď v prvých sekundách – to je slávny a jedinečný benátsky karneval.

Benátsky karneval sprievod gondol

 

Prehliadka toho najzaujímavejšieho zo sveta masiek a kostýmov

Centrom zábavy je počas benátskeho karnevalu každoročne Námestie sv. Marka, kde sa koná aj najviac podujatí a typických karnevalových atrakcií. Jednou z mnohých je aj „let anjela“, keď sa zo stometrovej veže (zvonice) Campanilla spúšťa na oceľových lanách minuloročná víťazka súťaže Festa Delle Marie. S maskami sa však počas karnevalu budete stretávať takmer na každom kroku. V malebných uličkách Benátok vás očaria masky, zväčša v historických kostýmoch, na prepracovanosti ktorých si ich zhotovitelia dali skutočne záležať. Žiadne lacné látky a výzdoba, ale luxusné materiály, precízne ušité a do detailov prepracované. Zaujímavosťou je, že mnohé z nich sa šijú v luxusných krajčírskych dielňach a dedia sa z generácie na generáciu. Aby ste lepšie zapadli do davu, môžete si dať namaľovať tvár pouličnými umelcami alebo si jednoducho kúpiť škrabošku.

Benátsky karneval na Námestí sv. Marka

Benátsky karneval je strhujúci nielen svojou veľkoleposťou či množstvom návštevníkov. Je to festival pestrosti, šikovnosti majstrov krajčírov a je oslavou ducha histórie mesta. Koná sa spravidla desať dní pred Popolcovou stredou a je tak veľkolepou bodkou pred štyridsaťdňovým pôstom. Je to niečo, čo by mal každý vášnivý cestovateľ zažiť na vlastnej koži. Zimomriavky zaručené!

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Paríž - perla na Seine
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Čarovné Alsasko
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Morava
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Maďarsko - krajina kúpeľov a vína
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Istanbul letecky
Letecky 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri