Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
Last Minute
Španielske ostrovy, ktoré sa oplatí vidieť

Španielske ostrovy

Španielske ostrovy, ktoré sa oplatí vidieť

Španielske ostrovy, ktoré sa oplatí vidieť

Keď sa povie luxusná dovolenka, predstavíme si priezračné more, jemný piesok pod nohami a extra služby. Tí náročnejší si však potrpia aj na nádherné výhľady a turistické atrakcie v okolí. Stráviť dovolenku v zahraničí len s nohami namočenými vo vode by bola škoda. Poradíme vám, čo by ste si nemali nechať ujsť na španielskych ostrovoch Lanzarote a Malorka.

Nežné biele domčeky na Lanzarote

Ostrov Lanzarote je súčasťou Kanárskych ostrovov a zaraďuje sa medzi tie väčšie. Ak ste ho navštívili predovšetkým pre nádherné piesočnaté pláže, určite vám nebude ukradnutá ani typická ostrovná architektúra tejto oblasti. Budovy na ostrove totiž nepresahujú výšku viac ako tri poschodia, čo pôsobí veľmi útulne. Typické sú však aj biele domčeky v dedinách, jeden ako druhý. Na Lanzarote môžete navštíviť jaskyne alebo špecifický sopečný národný park, ktorý len tak vo svete nenájdete. Sopečná činnosť vo veľkom ovplyvnila život v krajine, avšak poľnohospodári to nevzdali a podarilo sa im v sopečnom popole vypestovať kvalitné odrody viniča. Kanárske víno by ste teda rozhodne mali ochutnať.

Dovolenka na ostrove Lanzarote

Prečo vycestovať na Lanzarote? Obzrite si sopku priamo z ťavieho chrbta alebo sa naobedujte priamo v jaskyni vzniknutej zo sopečnej činnosti (Jameros Del Aqua). Hlavné mesto Arrecife ponúka turistom možnosť prejsť sa po romantickej lagúne alebo navštíviť mnohé historické pamiatky. Most Las Bolas vyzerá skvelo na každej fotografii. Národný park Timanfaya je svetoznámy tým, že pripomína povrch Marsu. Užite si tu výhľad na sopečné kopce, ako aj známe zelené jazierko Charco de los Clicos v tvare polmesiaca. Na Playa de la Madera uvidíte na vlastné oči vulkanické kamene. Atraktívne soľné pláne Janubio neďaleko mestečka Yaiza vám predvedú prácu najaktívnejšieho výrobcu soli na Kanárskych ostrovoch. Vinárska oblasť La Geria vám ukáže, ako sa na Lanzarote pestuje vinič. Na Lanzarote sa skvelo pobicyklujete, užijete si leňošenie na pláži aj vodné športy a vďaka turistickým atrakciám sa nebudete určite nudiť.

Oplatí sa vidieť aj ostrov Tenerife. Je to najväčší kanársky ostrov. Navštívte národný park Teide so sopkou Pico del Teide, ktorá je najvyšším vrchom Španielska (3 718 m n. m.). Ak národný park navštívite v noci, na oblohe spozorujete až 83 z 88 uznaných súhvezdí! V okolí sopky vás nadchne pohľad na sopečnú krajinu, ako aj výhľad na celý ostrov Tenerife. Na vlastné oči tu uvidíte veľryby, delfíny aj kosatky. Počasie turistom praje počas celého roka, a tak sa bez drkotania zubov okúpete pokojne aj na Vianoce. Hlavné mesto Santa Cruz je preslávené každoročným februárovým karnevalom v uliciach mesta. Pobrežné mesto Los Gigantes s obrovskými kamennými útesmi zdobí nejednu pohľadnicu.

Poznávací zájazd Tenerife

Malorka aj pre rodiny s deťmi

Ostrov Malorka je najväčší ostrov Španielskeho kráľovstva. Je súčasťou Baleárskych ostrovov. Takisto ponúka turistom nádherné pieskové pláže, historické mestečká, no aj jaskyne, ktoré však nevznikli sopečnou činnosťou, ale vrásnením. Tu vás okrem vína ponúknu aj jedlom pripraveným z lokálnych surovín. Na Malorke  je krásne po celý rok. Letá sú dusné, avšak prímorský vzduch ich robí znesiteľnými. Vďaka tomu si užijete turistiku v ruinách rímskeho mestečka Pollentio, navštívite hrady, múzeá a atrakcie v hlavnom meste Palma de Mallorca. Prezrite si obrazy Dalího a Picassa v mestskej galérii a navštívte známu Katedrálu Panny Márie. Hoci ste o Mallorke počuli ako o centre nočného života, určite sa môže pochváliť aj krásnymi plážami, je ich dokopy 262! Playa De Muro praje rodinám s deťmi, na Portals Vells máte možnosť prezrieť si aj jaskyne. Na severnom cípe Malorky sa týči známy maják, dostanete sa k nemu cez útes Cap Formentor. Malých aj veľkých zabavia rôzne tematické parky, v každom letovisku nájdete skvelé možnosti trávenia voľného času.

Dovolenka na ostrove Malorka

A o kúsok ďalej Madeira...

Madeira je síce portugalský ostrov, ale prečo si ponuku trocha neosviežiť? Madeira je známa ako ostrov večnej jari, je zelená počas celého roka a od španielskeho ostrova Tenerife je vzdialená len 400 km. Ostrov je hornatý, s početnými roklinami a kotlinami a vysokými útesmi. Na svoje si prídu najmä milovníci exotických druhov rastlín, ale aj vodných športov či rybolovu. I na Madeire sa stretnete s delfínmi. Klíma v letných mesiacoch sa pohybuje od príjemných 24 do 33 stupňov Celzia. Keďže sa príliš nespotíte, budete mať dostatok síl obdivovať históriu mestečiek, vulkanické jaskyne alebo sa zabavíte v tematických zábavných parkoch. Okolitá zeleň a prírodné krásy vás nabijú obrovskou dávkou energie. Veď o tom je dovolenka.

Poznávací zájazd Madeira

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Morava
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Maďarsko - krajina kúpeľov a vína
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Andalúzia s pobytom pri mori
Letecky 8 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Bavorsko - zámky a hory
Autobusom 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Paríž letecky
Letecky 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri