Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
Last Minute
Spoznajte Plitvické jazerá a iné krásy Chorvátska
Spoznajte Plitvické jazerá a iné krásy Chorvátska

Spoznajte Plitvické jazerá a iné krásy Chorvátska

Byť v Chorvátsku a nenavštíviť jeden z jeho najkrajších výtvorov prírody by bol naozaj veľký hriech. Národný park Plitvické jazerá je najstarší chorvátsky národný park a pri pohľade na jeho terasovite rozložené jazerá, úchvatné skalné výtvory, jaskyne a množstvo zurčiacich vodopádov sa budete cítiť ako v ríši divov. A to doslova!

Plitvické jazerá

Podmanivé prírodné scenérie a panenská príroda

Keď vstúpite do Národného parku Plitvické jazerá, a je jedno, ktorým vchodom, pred vami sa rozprestrie krajina ako z iného sveta. 16 krasových terasovite rozložených jazier rôznych veľkostí a nadmorských výšok je pospájaných nádhernými vodopádmi a podzemnými riekami a jaskyňami. Obklopení bujnou zeleňou lesov, vápencovo-travertínovými útvarmi, priepasťami, kaňonmi a drevenými chodníčkami uprostred tejto krajiny sa môžete kochať scenériami, ktoré akoby ani neboli z tejto civilizácie.

Národný park Plitvice

12 vyššie položených jazier spadá do skupiny Horných jazier a so svojím najväčším jazerom Kozjak sú obklopené nepretržitou reťazou zurčiacich vodopádov padajúcich z jednotlivých kaskád dole, do spodnejšieho jazera. Skupinu Dolných jazier tvoria 4 menšie a plytšie jazerá, ktoré sú obkolesené masívnym vápencovým kaňonom. Na ich konci sa rozprestiera jeden z najúžasnejších úsekov Plitvických jazier – Nastavle, na ktorom sa k vodám z jazier veľkolepým 72 m vysokým vodopádom pripája aj voda z potoka Plitvica. Práve podľa tohto potoka bola sústava jazier pomenovaná.

Plitvické jazerá - Vodopád Nastavle

V Národnom parku Plitvické jazerá sa celkovo nachádza 140 väčších či menších vodopádov a 20 jaskýň, z ktorých niektoré sú dostupné aj verejnosti. Na to, aby ste sa v pokoji prešli celým týmto prekrásnym parkom, vám nebude stačiť len jedna návšteva. No prežiť jeden deň na mieste, akým sú Plitvické jazerá, je zážitkom, na aký sa určite nezabúda.

Miesta, ktoré sa oplatí v Chorvátsku vidieť

Chorvátsko však svojim návštevníkom ponúka ešte oveľa viac než len prekrásne Plitvické jazerá. Starobylé mestá aj romantické miesta, prekrásne pláže a tajomné ostrovy, to všetko čaká na tých, ktorí chcú z dovolenky v Chorvátsku vyťažiť maximum. Starobylé antické mestá Dubrovník alebo Split ulahodia svojou architektúrou všetkým milovníkom histórie. Zadar – jedno z najstarších miest v Európe – má atrakciu, ktorá vo svete nemá páru –  morský organ (Sea Organ). V Chorvátsku je tiež niekoľko ostrovov, ktorých návšteva iste bude stáť za to. Môžete sa vybrať na ostrov Brač, ktorý leží neďaleko od Splitu, alebo sa nechať zlákať  romantikou na ostrove Mljet, na ktorom podľa legendy držala víla Calypso v zajatí dlhých sedem rokov Odysea.

Chorvátsko Zadar

V krajine, ktorá si roky nesie prívlastok „Slovenské more“, sa jednoducho nudiť nikdy nebudete. Je tu toľko krásnych a zaujímavých miest, že by vám nestačilo ani niekoľko dovoleniek na ich spoznanie. Ak teda túžite okrem teplého tyrkysového mora aj po trvalejších zážitkoch, potulky po tejto nádhernej krajine iste uspokoja váš neuhasený apetít po dobrodružstvách a spoznávaní.

Chorvátsko pláž pri mori

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Paríž - perla na Seine
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Čarovné Alsasko
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Morava
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Maďarsko - krajina kúpeľov a vína
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Istanbul letecky
Letecky 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri