Vyhľadávanie Menu
Vyhľadávanie
Menu
+421 914 111 777
Last Minute
Nalaďte sa na vianočnú atmosféru na predvianočných poznávacích zájazdoch

Spoznajte vianočné trhy v zahraničí

Nalaďte sa na vianočnú atmosféru na predvianočných poznávacích zájazdoch

Nalaďte sa na vianočnú atmosféru na predvianočných poznávacích zájazdoch

Či máte začiatkom decembra všetky darčeky pobalené a poschovávané, alebo nie, sú veci, ktoré si v predvianočnom období skrátka nemôžeme odpustiť. Pečenie medovníkov či návšteva tradičných vianočných trhov jednoducho patria k Vianociam. Vymaňte sa zo stereotypu a dovoľte tomu skrytému dieťaťu vo vás tešiť sa ako kedysi, keď bol pre vás život gombička. Či rolnička? Houhouhou!

Vianocne trhy

Pamiatky a varené vínko vo vianočnej Viedni

Každé väčšie slovenské mesto sa vo vianočnom období teší z veľkého vianočného stromčeka uprostred námestia, z pódia s vianočným programom a pár stánkov s občerstvením či drobnosťami. Ak by ste však radi zažili čosi honosnejšie, za zážitkom treba vycestovať. Postačí vám jeden deň voľna a nadopujete sa tou pravou vianočnou náladou, ktorá vás napokon možno konečne inšpiruje k nákupu vianočných darčekov či zdobeniu domova. Návšteva vianočných trhov patrí k aktívnemu typu dovolenky. Ide o jednodňové poznávacie zájazdy realizované autobusovou dopravou. Stačí si vybrať vhodné nástupné miesto a o pár minút sa ocitnete v rozprávkovej krajine plnej červených mašlí, zvončekov a stromčekov. Po príchode do Viedne vás najprv sprievodca cestovnej kancelárie oboznámi s významnými pamiatkami mesta (Hofburg, Dóm Sv. Štefana, Parlament, Opera, bez nároku na vstup) a potom už nasleduje voľný program, v rámci ktorého sa účastníci zájazdu môžu slobodne pohybovať po meste a užiť si vianočný ligot Viedne.

Vianocne trhy vo Viedni

Spoznajte vianočnú Budapešť

A aká je Budapešť v predvianočnom období? Ešte žiarivejšia, ako si ju pamätáte bežne počas roka. Len čo so slovenským sprievodcom navštívite známe miesta, ako je napríklad budova Parlamentu, hradná štvrť, Matejov kostol, Rybárska bašta, Kráľovský palác, Opera alebo Bazilika sv. Štefana na Námestí hrdinov, môžete si vychutnať voľný program na námestí Vörösmarty, ktorý nenechá chladným nikoho. Koledy, vôňa vianočného punču, ihličia, do toho mráz zahryzávajúci sa vám do líca... Je to zážitok, s ktorým je najlepšie podeliť sa s drahou osobou, rodinou či priateľmi.

Vianocne trhy v Budapesti

Predvianočný Krakov

Vianočný trh sa nachádza priamo v centre historického Krakova, hneď vedľa Baziliky sv. Márie a majestátnej renesančnej Sukiennice, ktorá bola kedysi centrom obchodovania. Predvianočný Krakov s návštevou UNESCO soľnej bane Vielička je náš jednoznačný typ na tohtoročné Vianoce.

Vianočné trhy Krakow

Trhové námestie siaha do 13. storočia a vytvára dokonalé kulisy pre rad drevených vianočných stánkov. Od roku 1937 sa Krakovčania vyznačujú jedinečnou tradíciou – každý rok ukladajú k nohám sochy Adama Mickiewicza krásne, ručne robené ‘Szopki‘. Ide o extravagantné modely okúzľujúcich hradov, na ktorých je vyobrazené narodenie Ježiša Krista formou honosného bábkového divadla. Tie najkrajšie modely končia na stupni víťazov v krakovskom múzeu a niet divu, že sú Szopki od roku 2018 aj na Zozname nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Typickým suvenírom krakovského vianočného trhu sú ručne maľované vianočné gule, vyšívané obrusy a tvorba miestnych kováčov a rezbárov.  Maškrtníkov potešia teplé trdelníky, medovníky či korenené orechy. Oplatí sa tu ochutnať aj známe grilované oštiepky z tatranského mlieka doplnené poľským “zlepšovákom“ – slaninou a sušenou slivkou. Sviatočnú atmosféru Vám ako inak pričarujú ľudové súbory a detské zbory s tradičnými poľskými koledami.

Vianočné trhy a vianočné mestečko v Krakowe

Predvianočný Záhreb

Rovnako ako Budapešť, minulý rok bol aj Záhreb v rebríčku najlepšieho vianočného trhu. Ten sa dokonca až 3 roky po sebe umiestňoval rovno na prvom mieste!  Jeden z najkrajších a najznámejších symbolov Záhrebu, Park Zrinjevac je ako stvorený na oddych a každý kto sem zájde, sa akoby šibnutím prútika preladí do magickej vianočnej atmosféry. Parkom prechádza alej s 220 stromami, ktoré sa každý rok rozsvietia vianočnými svetielkami.

Predvianočný Záhreb

Čo iné môže nabudiť čaro Vianoc viac, než tradičné dobroty od chorvátskych starých materí. Jedným z takýchto jedál sú ‘krpice sa zeljem‘ – slané cestoviny s kapustou, podávané so slaninkou či klobáskou, no nechýbajú ani poctivé domáce štrúdle či sladké orechy. Jedným slovom - MŇAM!

Svojou výnimočnosťou púta pozornosť vo vianočnom Záhrebe aj živý Betlehem. Každý rok tu vystupujú ľudia z protidrogovej komunity Cenacolo, ktorí kedysi bojovali s vlastnými závislosťami. V postavách Márie, Jozefa a ďalších zúčastnených tak autenticky stvárňujú narodenie Ježiša Krista a vyjadrujú možnosť vlastného znovuzrodenia prekonaním svojej závislosti.

Vianočné trhy Záhreb

Súčasťou záhrebských trhov je aj vianočná električka, ktorá vozí návštevníkov po hlavných uliciach s vianočnou výzdobou a veľké ľadové klzisko na Námestí kráľa Tomislava. Ak sa chcete pridať k mladým ľuďom a s teplým punčom v ruke si užiť niektorý z koncertov, umeleckých výstav, či si pozrieť vianočný film, jednoznačne zájdite na námestie s názvom Europski trg. Vianočné mestečko s výhľadom na celé mesto, oživené krásnymi koncertmi nájdete aj na mieste Vranyczany – Advent na Strossu. Navštívte s nami predvianočný Záhreb s prenocovaním.

Vianočné osvetlenie Záhrebu

Ak aj vy každý rok premýšľate, ako je možné, že sú tu opäť, nechajte Vianoce, nech sa vám samy predstavia na niektorom poznávacom zájazde. Je to jedinečná príležitosť vycestovať do Rakúska, Maďarska, Chorvátska, Poľska, či Česka a spoznať miesta, ktoré vyhľadávajú turisti z celého sveta. Prečo tento zážitok nespojiť s prípravou na Vianoce?

Vybrané zájazdy pre Vás

Tipy na poznávačky
Paríž - perla na Seine
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Čarovné Alsasko
Autobusom 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Morava
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Maďarsko - krajina kúpeľov a vína
Autobusom 3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Istanbul letecky
Letecky 4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD
Zobraziť viac ponúk
Naši partneri